e074902d0ee166958ebf75b7aa2ff003 LU trenucima dok se zbrajaju izborni rezultati i rezimira ostvareno i zacrtano HSP AS ne spada u one stranke koje bi trebale skakati od sreće ali svakako možemo biti zadovoljni postignutim jer je isto osvojeno u zadanim okolnostima. Kronična besparica, medijska blokada i već viđena manipulacija javnošću od strane lijevo-liberalnih medija nisu nam dali puno prostora za politički manevar.

HSP AS se zadanim okolnostima prilagodio i smatramo da smo izvukli maksimum iz trenutno mogućeg. S osvojenih 20 i više županijskih, gradskih i općinskih vijećničkih mandata vodeće županije su Vukovarsko-srijemska i Zadarska.

Svakako možemo biti izuzetno zadovoljni izbornim rezultatima postignutim u Dubrovačko-neretvanskoj županiji gdje smo stekli parlamentarni status i u Županijskoj skupštini i u Gradskom vijeću grada Dubrovnika. Svakako treba istaknuti odličan ponovljeni rezultat dopredsjednika stranke Marinka Pažina u gradu Korčuli gdje je HSP AS osvojio dva gradska mandata ali i samostalni prolazak na Mljetu našeg nositelja liste Vicencija Markovića.

Drugi izborni rezultat koji svakako moramo istaknuti u Dalmaciji je samostalni izlazak drugog dopredsjednika stranke Florijana Žižića u borbi za gradonačelnika grada Skradina gdje HSP AS osvaja za gradsko vijeće 13,18% i dva vijećnička mandata, a Florijan Žižić postiže rezultat od 14,04% u borbi za gradonačelnika.

Treba istaknuti odličan izborni rezultat naše nositeljice liste Biserke Grgin u Rogoznici i rezultat za Općinsko vijeće od 11,13%. U Primorsko-goranskoj županiji raduje nas pobjeda u Crikvenici u prvom krugu HSP AS i koalicijskih partnera, osvajanje vijećničkog mandata u Županijskoj skupštini, a za istaknuti je izvanredan rezultat u Općini Mrkopalj gdje je naš nositelj liste Josip Grgurić postigao 14,65%, a Josip Mataja kao kandidat HSP AS za načelnika je osvojio 10,86%. Ličko-senjska županija na čelu sa Josipom Šojatom u koaliciji sa partnerima pomela je konkurenciju na svim razinama, a HSP AS je stekao parlamentarni status u većini njih od Senja, preko Gospića do Županijske skupštine.

Boje Karlovačke županije na častan način obranila je Podružnica Generalski Stol gdje je predsjednica Podružnice i nositeljica naše liste Ivanka Malović osvojila 13,85%, a kandidat za načelnika Pero Lovrenović 16,16%. U općini Draganić vijećnički mandat osvojio je naš predsjednik Podružnice Jadranko Živčić.

U Sisačko-moslavačkoj županiji vijećnički mandat u Gradskom vijeću grada Siska osvojila je dopredsjednica stranke doc. dr. sc. Vlatka Vukelić, a kao zamjenica gradonačelnika ušla je u drugi krug političkog pripetavanja. Ravnatelj sisačke bolnice i član Predsjedništva stranke dr. Tomislav Dujmenović i Dario Hegel dio su pobjedničkog tima na razini Sisačko-moslavačke županije i oba su županijski vijećnici HSP AS u tom tijelu. Raduje povratak na veliku političku scenu HSP AS u Petrinji gdje je vijećnički mandat osvojio predsjednik istoimene Podružnice Miljenko Bušić. Treba izdvojiti rezultat HSP AS u Općini Velika Ludina gdje smo osvojili dva vijećnička mandata.

Krapinsko-zagorski starčevićanci predvođeni nekadašnjim i sadašnjim županijskim vijećnikom Stjepanom Ranogajcem mogu biti ponosni. Vijećnički mandat samostalno izborio je i naš Franjo Barić u Krapinskim Toplicama osvojivši 9,65%. Koalicija čiji je član i HSP AS u gradu Oroslavju odnijela je pobjedu u prvom krugu, a zapaženi izborni rezultat ostvarili smo i u gradu Donja Stubica osvojivši s partnerima 7,26%.

Član Predsjedništva stranke Zlatko Golec s partnerima iz HSS-a pomeo je konkurenciju u Općini Mali Bukovec u Varaždinskoj županiji. Za načelnika smo osvojili 79,42%, a koalicija HSP AS i HSS za Općinsko vijeće osvojila je 56,91%.

Pod dirigentskom palicom člana Predsjedništva Zdenka Hercigonje ostvarili smo izvanredne koalicijske rezultate na području Virovitičko-podravske županije gdje smo hametice pomeli konkurenciju, gradski vijećnik u gradu Virovitici bio je i ostao Domagoj Hercigonja, županijski mandat osvojio je predsjednik ŽV HSP AS VPŽ Renato Poldrugač, a vijećničke mandate osvojili smo i u Voćinu, Špišić Bukovici...

I dalje nesmijemo zaboraviti hrabar politički potez naše članice Predsjedništva stranke Katice Golubičić koja je samostalno ušla u utrku za Brodsko-posavsku županicu, a obraz su nam osvjetlali kandidatkinja za načelnicu Općine Staro Petrovo Selo ispred HSP AS Brankica Denis, dipl. ing. osvojivši 15,85% te osvojivši za Općinsko vijeće 12,62%. Treba istaknuti u ovoj županiji odličan rezultat naše Podružnice u Općini Donji Andrijevci. Nositelj liste Ante Aračić ispred HSP AS osvojio je 14,01%.

Ima još hvalevrijednih rezultata koji trebaju biti službeno potvrđeni ali već iz gore navedenog evidentno je kako je HSP AS suvereno sačuvao dominatnu stožernu poziciju na pravaškoj sceni. Stvoreni su potrebiti preduvijeti za blagovremene i precizne pripreme za samostalne izlaske u nekim izbornim jedinicama kao što su V, VI ili IX ali i da moramo duboko zaorati u učiniti korijenite promjene u nekim dijelovima ako želimo spremni dočekati galopirajuće parlamentarne izbore. Suradnja s drugim pravaškim strankama, strankama desnice Udrugama i istaknutim pojedincima nameće se sama po sebi. HSP AS je pokazao da je spreman na sve navedeno.

zastava